Hromadná záměna učitele/předmětu žáků

Funkci lze použít pouze na začátku školního roku, dokud nemáte žáky zařazené do skupin a pokud již nemají založené třídní knihy, rozvrhy, výkazy hodin a protokoly o zkouškách. Předpisy plateb mohou být již odeslány.

Funkce umožní vedení školy hromadnou záměnu učitele/předmětu žáků podle zadaných kritérií, ke kterým dochází na začátku školního roku. Záměna se provede pouze v aktuálním roce.

Hromadnou záměnu naleznete v menu Úpravy/Hromadná záměna učitele/předmětu žáků nebo pomocí klávesové zkratky Ctrl + H v hlavním okně programu. Otevře se průvodce, následně si zvolte typ záměny.
přesun

Dále vlevo nastavte požadované volby pro záměnu, vpravo se zobrazí seznam předmětů/žáků, kterých se záměna bude týkat.

Pro seznam předmětů/žáků, u kterých bude záměna provedena, lze použít dva druhy zobrazení.
žák/předmět   Každý žák je zde pouze jednou – pokud u jednoho učitele dochází na víc předmětů, tak je zobrazíte kliknutím na šipku před jménem
předmět/žák   Žáky studující daný předmět zobrazíte kliknutím na šipku před názvem předmětu.
přesun

Hromadná záměna učitele žáků

Můžete nastavit volbu všech žáků jednoho oboru, učitele, předmětu nebo ročníku a tyto žáky dále jedním kliknutím přesunout k novému učiteli.
přesun

 

Hromadná záměna předmětu žáků

Obdobně jako u změny učitele žáka, tak i zde můžete nastavit filtr dle potřeby a hromadně měnit žákům předměty. Při záměně předmětu zůstane u žáka zachován původní učitel a ročník, pouze se zamění předmět.
přesun

Pokud záměna nebude možná z důvodu již založených skupin, třídnic, výkazů, protokolů, vysvědčení některého z žáků budete před dokončením záměny upozorněni. Pokud budete měnit předmět a zvolíte „Všech učitelů“ a některý z učitelů celé školy již bude mít založený skupiny, třídnice, výkazy, protokoly, tak záměna nebude umožněna. V takovém případě je nutné měnit předmět po jednotlivých učitelích.
přesun

Počet předmětů / žáků = xx vpravo dole znamená celkový počet položek, kterých se záměna dotkne.