Hledání žáků a zaměstnanců

Vyhledávání najdete v hlavním okně programu v liště pod ikonou nebo pod klávesovou zkratkou Ctrl+F.

Do kolonky Hledat zapište hledaný výraz nebo např. část slova. V programu lze takto vyhledat žáky, zaměstnance, zákonné zástupce a jejich osobní údaje.

Pomocí tlačítek vyberte zda hledáte mezi zaměstnanci, žáky, zákonnými zástupci 1 a 2.

Dále je možné zvolit filtr hledaného výrazu:

Hledat i v osobních kontaktech – zadané vyhledávání bude probíhat i v kontaktních údajích (e-maily, tel. čísla, adresy, poznámky), bez této volby bude hledání probíhat pouze ve jménech a příjmeních

Hledat i v přihláškách – vyhledávání výrazu i v přihláškách ke studiu

Pouze v současném roce – hledání bude probíhat pouze v datech roku, ve kterém právě jsme (bez této volby vyhledáváte zadaný výraz v celé databázi programu za všechny roky zpět)

Výchozí počet zobrazení vyhledaných řádků je 10. V případě hledání většího počtu záznamů můžete toto zobrazení přepnout.

U vyhledaného žáka můžete přímo odtud zobrazit jeho osobní údaje (F2), studia (F7), která můžete i upravovat a rozvrh žáka (F8). Pro zobrazení použijte klávesové zkratky nebo kliknutím na vyhledaný sloupeček.

U zaměstnance odtud zobrazíte jeho osobní údaje, u žáka z přihlášek otevřete přihlášku.

Vyhledávání pro učitele může být omezeno vedením školy v nastavení programu tím, že jim zakáže zobrazovat žáky ostatních učitelů. Zaměstnance může vyhledávat pouze vedení školy.