Tisk vysvědčení

Vysvědčení vytisknete opět pomocí tlačítka tiskárny náhled nebo zobrazíte pouze náhled vysvědčení náhled.

Zobrazí se dialog s volbou tisku.

Tisk vysvědčení při ukončených a zahájených studiích v průběhu roku.

Pokud žák ukončí studium v 1. pololetí, výpis nebo vysvědčení se mu za 1. pololetí vystiskne. Ve druhém pololetí ho pak program pro tisk vysvědčení nabízet nebude.

Pokud žák nastoupí a zahájí studium až od 2. pololetí, měl by mít známky za první pololetí proškrtnuté a na konci roku mu vytiskneme vysvědčení za obě pololetí.

Bianco vysvědčení

tisk

V pololetí Vám program sám nabídne volbu Výpis vysvědčení. Pokud si nepřejete tisknout výpis, postačí volbu vyškrtnout. V dialogu naleznete další volby, které umožní tisk výpisu i pro přípravné ročníky. Pokud zatrhnete volbu pro 1.ročník přípravného studia, program vám i v pololetí vytiskne výpis vysvědčení pro přípravné ročníky. To samé platí pro ostatní volby.

výpis

Na konci roku lze vytisknout Potvrzení, Vysvědčení i Závěrečné vysvědčení s možností volby Obě pololetí najednou. Dále zde jsou volby pro tisk vysvědčení přípravným ročníkům. Za názvy tiskopisů je počet žáků kterým se bude tisknout. Při zatržení voleb pro tisk přípravným ročníkům se čísla od potvrzení převedou k vysvědčení.

Podívejte se na video návod pro bianco tiskopisy.

SEVT kód: 49999900 pro bianco tiskopis.

Bianco vysvědčení 1. pololetí

Bianco vysvědčení 2. pololetí

Předtištěné tiskopisy vysvědčení

Pokud však tisknete na předtištěné tiskopisy dialog se poněkud změní. Jak nastavit tisk předtištěných vysvědčení naleznete zde.

Předtištěné

Důležitou volbou je Rozdělení tisku na ŠVP vysvědčení a starších tiskopisů k učebním plánů.
Po zatržení ŠVP se vytisknou pouze vysvědčení žákům s ŠVP – místo označení „Oddělení“ se bude automaticky tisknout označení Studijní zaměření (platí pouze pro vysvědčení ŠVP)
Po zatržení Učební plány se vytisknou pouze vysvědčení žákům, kteří se učí podle starších učebních plánů – znění Oddělení.

V prvním pololetí bude možné tisknout výpisy najednou, jak pro ročníková tak i pro závěrečná vysvědčení, na obyčejný papír. V dialogu naleznete další volby, které umožní tisk výpisu i pro přípravné ročníky. Pokud zatrhnete volbu Pro 1. ročník přípravného studia tisknout vysvědčení program vám i v pololetí vytiskne výpis vysvědčení pro přípravné ročníky. To samé platí pro ostatní volby.
Předtištěné

Na konci roku již nebude možné vytisknout vše najednou, proto bude potřeba na předtištěné tiskopisy vytisknout Potvrzení, Vysvědčení a Závěrečné vysvědčení zvlášť. Dále je zde volba Obě pololetí najednou a to v případě že by jste již v pololetí tiskli vysvědčení a potřebujete pouze doplnit druhé pololetí. I zde jsou volby pro tisk vysvědčení přípravným ročníkům. Za popiskem typu vysvědčení (Potvrzení, Vysvědčení a Závěrečné vysvědčení) se zobrazí počet, který se bude tisknout. Při zatržení voleb pro tisk přípravným ročníkům se čísla od potvrzení převedou k vysvědčení.

Podívejte se na video návod pro předtištěné tiskopisy.

Předtištěné vysvědčení 1. pololetí

Předtištěné vysvědčení 2. pololetí