Email školy a web přístup

Adresa pro webový přístup

Tento údaj bude program spolu s přihlašovacími údaji (WEB ID) zasílat žákům a zákonným zástupcům. Aby jste mohli využívat webový přístup, je potřeba mít zakoupený balíček Webových služeb.
Odkaz na webový přístup pak Váš správce webu umístí na vaše stránky a ten zkopírujete zde (Soubor/Správa databáze/Nastavení programu).

E-mail školy

Stisknutím tlačítka Nastavení emailu v dialogu nastavení programu se zobrazí dialog, ve kterém je možno nastavit údaje školy pro odesílání e-mailů žákům a zákonným zástupcům s informacemi potřebnými k webovému přístupu a také pro odesílání emailů s informací o platbách.

Pro odesílání emailů je možno bez volby svého automaticky použít náš SMTP (doporučujeme). Jednoduše nevyplníte nic, kromě prvních dvou položek.

Jak nastavit SMTP?
SMTP máte nastaveno například ve vašem emailovém klientu, jako je například Outlook nebo Thunderbird.

Pro odeslání emailů je potřeba znát SMTP server, kde máte registrovaný email.
Pokud máte emailový účet například na Seznamu, váš SMTP server bude:
smtp.seznam.cz

Dále je potřeba zapsat vaše uživatelské jméno a heslo k účtu na seznamu (mailu).

Pokud použijete svůj SMTP server, může se stát, že odesílání nebude fungovat zcela správně, protože některé servery jsou omezeny na hromadné zasílání zpráv.

Pokud použijete náš SMTP server – tedy nevyplněno, může se stát, že Vaší adrese nebude umožněno zasílat z jiného SMTP serveru. Proto doporučujeme jako email pro odesílání nastavit postmaster@jphsw.cz a jako zpětnou adresu tu Vaši (pro případnou odpověď od rodičů).

E-mail ZUŠ a www adresa jsou použité pouze v edici Klasifikace HOMEBANKING + NET.

Podívejte se na video-návod